Felső menü

Zsuzsi Kozmetika hivatalos weboldala

Új eljárások a kozmetikában

Új eljárások a kozmetikában

Minden nőben él a vágy, hogy húszas évei elmúltával is megőrizze fiatalos külsejét. Több évszázados hagyománya van a különböző praktikáknak, melyekkel késleltethetjük az öregedést, de szerencsére ma már a technika is segítségünkre van ebben. Óriási kínálat, számtalan lehetőség közül választhatunk, nehéz eldönteni, melyikre érdemes pénzt áldozni.

Dr. Lőrinczné Buzás Zsuzsi okleveles szakkozmetikust kérdeztem arról, melyek most a legnépszerűbb és leghatékonyabb eljárások a szalonokban?
Két olyan eljárást említenék, melyek most a kozmetikai szalonok slágerei, és amelyek valóban látványos eredményt produkálnak. Az egyik a rádiófrekvenciás bőrfiatalítás, a másik a mezoterápia. Mely korosztálynak ajánlja a rádiófrekvenciás bőrfiatalítást, és mit takar ez az elnevezés? A 25-től 35 éves korig terjedő korosztály számára kifejlesztett eljárás során a szervezetbe bejuttatott elektromos impulzus hatására hő termelődik, melynek révén a mélyben megélénkülnek az anyagcsere-folyamatok, a vér- és nyirokkeringés. A bőr rugalmasságáért felelős kollagén rostok szerkezeti átalakuláson mennek keresztül es fokozódik a termelődésük, ezáltal feszes, hidratált bőr keletkezik. Milyen gyakorisággal érdemes elvégezni a kezelést? Hetente egy alkalommal lehet igénybe venni, ha kúraszerűen alkalmazzuk, akkor összesen négy alkalommal.
Minden évszakban elvégezhető, nem akadály a napsütés. A mezoterápiát az érettebb korosztály számára ajánlja? Látványos javulás a 35 év felettieknél tapasztalható, számukra javaslom leginkább ezt a bőrfiatalító eljárást, melynek lényege, hogy egy automata pisztollyal nagyon vékony injekciós tűn keresztül adagoljuk a hatóanyagot a bőr középrétegébe, körülbelül 1-2 mm mélyen.


Általában ásványi anyagokat, vitaminokat, aminosavakat ? leggyakrabban hyalurinsavat ? jutta­tunk be. A kezelés egy fájdalomcsillapító gél felvitelével kezdődik, utána tíz perccel már semmilyen kellemetlenséggel nem kell számolni. Használható az arc, dekoltázs és a kézfej bőrfiatalítására, valamint a nem hormonális eredetű hajhullás, vékony, élettelen haj és korpás fejbőr esetén. Kúrában ajánlatos végezni az eljá­rást, évente kétszer.

Fehérvár újság