Felső menü

Zsuzsi Kozmetika hivatalos weboldala

Tavaszi bőrmegújító eljárások

Tavaszi bőrmegújító eljárások

A tavasz a megújulás ideje. A természet feléled, a tél után színpompás köntösbe öltözik

Vágyunk a napfényre és a szoláriumozásra, ami jótékony hatásával megújítja szervezetünket, és bőrünk gyönyörű barna lesz tőle.

A D-vitamint táplálék formájában csak elenyésző mennyiségben lehet a szervezetbe juttatni, mert az csak UV-fény hatására képződik. A D-vitamin több mint 33 féle szervben és szövetben hormonális funkciókat indít be vagy irányít. Tehát aki nyáron nem tud elegendő D-vitamin-tartalékokat képezni, hajlamosabb lesz a betegségekre. A D-vitamin jótékony hatása, hogy csökkenti a csontritkulás kockázatát, mivel a csontok alkotóeleme – a kalcium – csak a D- és D3 vitamin jelenlétében képes beépülni a csontba. A D-vitamin ezen kívül véd a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázata ellen, javítja a vérkeringést, valamint véd a mell- és a bőrráktól is. A változó korú hölgyeknek és uraknak tehát rendkívül javallott a szolárium-kúra.

A szoláriumozásnak és napozásnak azonban káros hatásai is vannak. A bőr leégésekor csúnya barna foltok keletkeznek, később a sorozatos leégések összegződnek, és évek múltán kialakulhat a rettegett bőrrák. Ezek megelőzésére állítottam össze NAPFÉNY csomagunkat.

 


 

A Zsuzsi Kozmetikában a szoláriumozás a bőrtípus megállapításával kezdődik. Magyarország népessége a bőrszín, hajszín és szemszín szerint a II és III-as bőrtípusba tartozik, vagyis a jól barnuló bőr, barna szem és hajszín jellemző.

Először bőrdiagnosztikai géppel megmérjük, hogy mennyi időt tartózkodhat a páciensünk a napon fényvédő használata nélkül, hogy le ne égjen. Ezen kívül beállítjuk a szoktatási időt is, amelyben leírjuk, hogy egymást követő alkalmakkor mennyi időt tölthet a szoláriumban. Tanácsot adunk, hogy hányas SPF értékű fényvédő tejeket használjon a testre, és hányast az arcra. Felhívjuk a figyelmet a szoláriumozás előtti mélybarnító krémek használatára, és hogy milyen fontos a szoláriumozás utáni készítmények akalmazása a bőr optimális hidratálása érdekében. Egy a bőrtípusnak megfelelő szolárium-kúra összeálításával 5-ös SPF értékű védelmet adhatunk a bőrnek.

A tavaszi megújulás másik területe a testnek és a test bőrének megújítása.

A Zsuzsi Kozmetika három az egyben testkezeléséhez friss tengeri algapakolást és thermo takarót alkalmazunk. Először egy száraz, kefés peelinget végzünk az egész testen, így radírozzuk le az elhalt szarúsejteket. Ezután felkenjük az egész testre az algaporból és melegvízből készült pakolást. A pakolásra rátakarunk egy fóliát, majd az egész testet hőtakaróba burkoljuk. A kezelés energetizáló, méregtelenítő hatású.
A vörös alga kalcium- és magnézium sókat, valamint fehérjéket tartalmaz, a barna alga pedig a celulitos bőrön levő csomókat simítja, bársonyossá teszi a bőrt. Ezen kívül az alga jódtartalma élénkíti az anyagcserét, ezáltal fogyasztja a testet.

A kezelés 20 percig tart, és közben kellemes zenére lehet pihenni.
Az idő letelte után az algapakolást le lehet zuhanyozni, de csak vizet használva, mert a jól felszívódott hatóanyagok még 6-8 órát dolgoznak a szervezetben.

A kezelés egyszeri alkalommal is hatásos, de hogy a cellulitos bőr állapota jelentősen javuljon, és centikben is mérhető legyen az eredmény, 10 kezelésre van szükség.

Dr Lőrinczné Buzás Zsuzsi
mesterkozmetikus