Felső menü

Zsuzsi Kozmetika hivatalos weboldala

Őssejt a kozmetikában

Őssejt a kozmetikában

 

A kozmetikai ipar egyik nagy áttörése vélhetően az őssejtes kezelések területén bontakozhat ki a közeljövőben.

– Az őssejtterápiás kezelések 2008-ban kezdődtek el a kozmetikai iparban. Az őssejtek osztódással újítják meg magukat, s más sejtek működését serkentik  – magyarázta Lőrinczné Buzás Zsuzsi fehérvári kozmetikus mester  az eljárás lényegét. Az  emberi és az állati őssejtek a legnagyobb számban az embrióban és a köldökzsinórban gyülekeznek, de a felnőtt ember szöveteiben is találhatók felnőtt őssejtek. A kozmetikai ipar nem humán őssejt alapú termékeket használ, hanem növényből nyert változatot, amely alkalmas arra, hogy támogassa a bőrben található őssejtek működését. A bőr őssejtjeit védik ezek az anyagok, s arra késztetik, hogy megújuljanak –  így a kozmetikus.


04.jpg

Egy speciális almafajtából, a svájci uttwiler spätlauberből készült sejttenyészetek bizonyultak eddig a legjobbnak. S hogy miért, ezt is elárulta:
– Hónapokig tárolható, nem romlik meg, ezért is használják az ebből kinyert őssejteket a kozmetikai iparban. Olyan aktív őssejtjei vannak, amelyek különösen tartósak – mondta. – Számos előnyük van e  krémeknek: védenek az UV-sugárzás ellen, fokozzák a sejtaktivitást, csökkentik a ráncokat s a korai öregedés jeleit.
Roppant finom kezeléssel jár együtt a kozmetikai őssejtterápia: a mélytisztítás után papayaenzimes radírozással távolítják el az elhalt hámsejteket, majd felviszik a bőrre az őssejtesszenciát. Az anyagot ecsetmasszázzsal juttatják a bőrbe, majd ultrahanggal annak mélyebb rétegeibe. Ezt követően őssejtes hidratáló pakolás következik, majd pedig egy modellázs maszk. Ez nem más, mint egy hideg-meleg hatású, a bőrön megszilárduló pakolás, amely fokozza a hatóanyagok felszívódását. Miután ez lekerült az arcról, éjszakai krémes masszázs következik, s a befejezés természetesen nem lehet más, mint egy őssejtes nappali krém.