Felső menü

Zsuzsi Kozmetika hivatalos weboldala

Kozmetikai bőrdiagnosztika

Kozmetikai bőrdiagnosztika

Minden kozmetikai kezelés a bőr alapos diagnosztizálásával indul. Ahhoz, hogy pontos diagnózist és személyre szabott tanácsot tudjon adni a kozmetikus, pontos és alapos elemzésre van szükség. Ennek módszere pedig a bőrdiagnosztika.

 

 

 

A bőrdiagnosztika három lépésből áll ? meséli dr. Lőrinczné Buzás Zsuzsa. Az első lépés a manuális diagnosztika ? itt tapintással ellenőrzi a bőr rugalmasságát és felszínének simaságát a szakember. Ezután következik a vizuális diagnosztika, amikor nagyítóval vizsgálja meg a kozmetikus a bőrfelszínt. Sokat elárul számára ilyenkor a bőr színe és az apróbb elváltozások. Harmadik lépésként következik a gépi analízis, amiből a bőrfelszín alatti állapotot is pontosan meg tudja határozni a szakember.

A gépi diagnosztika egyrészt bőrünk nedvességtartalmát méri (korneometria). A pontos eredmény érdekeben Zsuzsa beállítja a helyiség hőmérsékletét, majd az arc különböző pontjaihoz ? homlok, orr, arc, dekoltázs ? érinti az apró elektródát. A gép egy skálán azonnal megmutatja az értékeket, melyekből a kozmetikus máris tudja a bőr víztartalmának mértékét.
A gép a zsírtartalom mérésére is alkalmas (sebumetria). Ezt az arc egyetlen pontján is jól lehet mérni. Az eljárás igen érdekes: az elektródába beépített szerkezet ugyanis lefotózza a bőr ezen felületét, és 20 másodperc múlva mutatja az eredményt.


A mérések teljesen fájdalommentesek, és mindössze pár perc alatt teljesen átfogó képet kap belőlük a kozmetikus bőrünk mélyebb rétegeinek állapotáról is.
Zsuzsa azt is hozzáteszi: minden évszakban érdemes elvégezni a gépi diagnosztikát, hiszen a különböző évszakok sajátosságai más-más hatást eredményeznek a bőr állapotában. Ennek segítségével pedig minden évszakban és minden bőrtípushoz a legmegfelelőbb kezelést tudják alkalmazni a kozmetikában attól függően, bőrünknek éppen mire van szüksége.

A mérések eredménye azonban nem csak a kozmetikában végzett kezelések kiválasztásában segít. Ezek segítségével a szakember pontosan tudja azt is, hogy milyen otthoni bőrápolást javasoljon páciensének, hogy az otthon és a kozmetikában végzett kezelések kiegészítsék egymást, és a legjobb eredményt hozzák.

Fehérvár újság.