Felső menü

Zsuzsi Kozmetika hivatalos weboldala

Interjú Dr. Lőrinczné Buzás Zsuzsi szakkozmetikussal

Interjú Dr. Lőrinczné Buzás Zsuzsi szakkozmetikussal

Halk zene, finom gyógyteák és meghitt családias hangulat fogadja a vendégeket Székesfehérvár legújabb, gyönyörűen berendezett szépségszalonjában, a szalon vezetője dr. Lőrinczné Buzás Zsuzsi a következőket mondja az indulásról:

– 1979-ben kezdtem önálló kozmetikusi tevékenységemet, a vasútállomáshoz közeli Toronysor 1-ben. Azóta a szakmánk rengeteget fejlődött, a vendégek is igényesebbek lettek. A több mint húsz éve folytatott kozmetikusi munkám során kialakultak azok a szakmai fogások, új és hagyományos módszerek egyaránt, amelyeket a vendégeink igényelnek.

Mi az, ami miatt megnőtt az érdeklődés a kozmetikai szolgáltatások iránt ?

– Az emberek, de különösen a hölgyek szeretnének szebbek lenni vagy szebbnek látszani. A szépség relatív fogalom, mi a szépséget a jólápoltságon keresztül segítjük elérni. Többet kell törődni magunkkal. áldozni kell a szépségünkért és annak megtartásáért. Ha fel akarjuk hívni magunkra környezetünk figyelmét az egyik legjobb megoldás, hogy egyik napról a másikra megváltoztatjuk külsőnket. Szakkozmetikus által megtervezett, egyéniségünkhöz jobban illő új arckarakter, új sminkek, új illatszerek esetleg új frizura, mindemellett rendszeres arc- és testápolás és máris másnak érezhetjük magunkat. Nagyon fontos jólápoltnak lenni, de fontos a pozitív lelki beállítottság is, melyhez a kozmetika szalonunk is igyekszik hozzásegíteni a vendégeket.


Hogyan sikerült szert tenni ezekre a tapasztalatokra ?

Az elmúlt néhány évben volt lehetőségem Spanyolországban, az USA-ban Angliában és a skandináv országokban tanulmányozni, milyen kozmetikai kezelésekkel lehet elérni, hogy például a középkorú hölgyek tíz-tizenöt évvel fiatalabbnak látszanak a koruknál. A titkokat szívesen megosztom azokkal, akik ellátogatnak hozzánk. A mi “szépség-mennyországunkban” a kezelések műszeres bőrdiagnosztizálással kezdődnek, ennek eredményétől függően választjuk ki, hogy milyen kezelésekre lenne szükség és milyen típusú készítményeket használjon a vendégünk. Az üzletben számos korszerű gépet és számos új világszínvonalú kezelési módszert használunk, amelyek segítenek a szépségápolásban.Célszerű nálunk beszerezni az otthoni bőrápolás kellékeit is, egyrészt mert nálunk jóval olcsóbbak mint a kereskedelemben, másrészt mert nem ismeretlen, hanem kipróbált, garantáltan a bőrtípusának megfelelőt kaphatnák pácienseink.

Ottjártunkkor csinos lányok ültek a számítógép mellett és a képernyőn megjelenő szebbnél szebb sminkek közül választották ki a legmegfelelőbbet. Erről az üzletvezető a következőt mondja :

Az igazi smink ma már egyfajta művészet, mellyel a női gyengédség és a csábító vágyak egyaránt kifejezhetők. A legújabb amerikai számítógépes szoftvert használva közösen választjuk ki a megfelelő sminktípust, így a vendégünk pontosan tudja, hogy fog kinézni, ha kész a kezelés.

A Zsuzsi kozmetika több mint ötvenféle (!) kezelést kínál a vendégeinek. Olyan különleges anyagokat használnak, amelyek nemcsak feltöltik a bőrt hatóanyagokkal, hanem még ráncmegelőző hatásúak is egyben. Mit kellene ezekről tudni a vendégeknek ?

A legújabb szolgáltatásainkhoz tartoznak az életkortől, egyéniségtől függően összeállított fiatalító kúrák, melyek több hónapig is eltarthatnak, és valóban látványos az eredményük. Ennek keretében például speciális ásványi anyagokat tartalmazó gyógyhatású, ránctalanító meleg és hideg, szilárd és elasztikus maszkokat és ún. iontoforézis kezelést használunk, ultrahangos készülékekkel visszük be a bőr alá a gyógyhatású hidratáló tápanyagokat és bőrregeneráló vitaminokat. Az ún. cellulitkezelés alkalmazásával eredményesen foglalkozunk a súlycsökkentéssel is, mivel a magyar nők egy részénél ez komoly gondot jelent. A gyulladásos bőrű vendégeinknél sikerrel alkalmazzuk a lézeres kezeléseket.

Sokan nem akarnak hinni szemüknek, amikor egy alapos szépítő kúra után a tükörbe néznek, fel-kiáltanak : “Jézusom, én ilyen szép lennék” ? – kérdezik a mosolygó kozmetikusoktól.

Nekem az jelenti a sikert, ha a vendégeink a kezelések után elégedettek magukkal, ha sikerül nálunk a mindennapok rohanásában egy órácskára megállva, a szépség jegyében lazítani, megpihenni, kikapcsolódni.

Összefoglalás

Az újfajta kozmetikai kezelések iránt az egész világon nő az érdeklődés, a “szépségipar” fantasztikus ütemben fejlődik. Aki jólápoltságát és pláne fiatalságát sokáig meg akarja őrizni, igyekszik havonta ellátogatni olyan kozmetikai szalonba, ahol az arc és testápolás minden kelléke egy helyen megtalálható.