Blog

Újságcikk az arctisztításról

Újságcikk az arctisztításról

Kedves Vendégeim,

Pár héttel ezelőtt írtam ezt az újságcikket amely a helyes arcletisztításról szól. Sokatokkal találkoztam már azóta a kozmetikában akik olvastátok az újságot, s örömmel mondtátok, hogy ti ezt már mind tudjátok, mert már rég megtanítottam nektek.
Akik még nem tudtátok olvasni, most megosztom a cikket, hogy felfrissítsétek a tudást.

Az ok, amiért fontos a jó otthoni arctisztítás

A legújabb kutatások kimutatták, hogy nem csak a kozmetikumok és a bőrápoló kezelések, hanem a tisztítás is alapvetően meghatározza bőrünk szépségét. A nem megfelelően tisztított bőr ugyanis gyorsabban öregszik, szürkés árnyalatúvá válik, és megviseltnek, fáradtnak tűnik.

Amikor a bőrdiagnózis alkalmával megkérdezem a vendégeimet, hogy hogyan ápolják a bőrüket otthon, mivel és hogyan tisztítják, mossák az arcukat, nyakukat és dekoltázsukat, legtöbbször azt a választ kapom, „csak vízzel” – meséli Lőrinczné Buzás Zsuzsa kozmetikus mester, aki szerint azonban a    víz nem képes letisztítani a poros és zsíros szennyeződéseket.

Napközben por, kátrányszármazékok, szaruzsír és törmelék, smink, fényvédő krémek kerülnek az arcunkra. Erre azonban csak megfelelő tisztító anyagok, arctejek, felhabzó gélek, micellás vizek, tisztító olajok vagy esetleg bőrradírt is tartalmazó arclemosók alkalmasak. Nagy a választék, így bőrtípusunknak legmegfelelőbbet választhatjuk – sorolja a szakember, miként adózhatunk bőrünk egészségéért.

Reggelre az éjszaka ideje alatt keletkezett szennyeződéseket kell eltávolítani, ugyanis a szervezetünk a bőrfelületünkön keresztül méregtelenít, valamint a faggyú- és verejtékmirigyek is működnek, ezért a reggeli arctisztítás ugyanolyan fontos. De hogyan   történik ez a gyakorlatban?

Kezdjük a letisztítást a szem környékével. Speciális szemsmink lemosót használjunk, mert ezen a területen a legvékonyabb, legérzékenyebb és legsérülékenyebb a bőr, ezért erre a részre finom olajokat is tartalmazó letisztítókat kell használni. Ezeket a szereket használat előtt össze kell rázni, hogy a kétfázisú, vizes és olajos fázis részét egyszerre tudjuk alkalmazni. Csepegtessük egy vattapamacsra, nyomjuk pár másodpercre finoman a szemekre, hogy fellazítsa a sminket, és azután töröljük le – kapjuk a tanácsot. Ezután, folytatja a kozmetikus,  a kezünkbe helyezzük az arctejet, vagy a megfelelő tisztítószert, elkenjük alaposan az arcunkon, vastagabban, mint egy arckrémet. Utána alaposan le kell mosni vízzel, hiszen ez egy tisztítószer. Ezután törölközővel szárazra lehet törölni.

A szakember szerint a  hatás nem marad el. Azonnal érezzük, hogy arcbőrünk nem húzódik, mint máskor. Tiszta, üde lesz, és komfortérzete is tökéletes. – Ezután következik a tonizálás a bőrtípusnak megfelelő tonikkal. Ezek  frissítik, tónusba hozzák a bőrt, visszaállítják a bőr optimális Ph értékét, valamint előkészítik a bőrt a nappali vagy esti krém leghatékonyabb felszívódására. Az így előkészített bőr ápolásához már mennyiségileg sokkal kevesebb krémre van szükség, így még takarékosak is lehetünk – árulja el a titkot Zsuzsa, aki szerint az egyszerű tonikok helyett egyre inkább előtérbe kerülnek a „pre-lotion” névre keresztelt kozmetikumok. Textúrájuk és hatásmechanizmusuk inkább hasonlít egy szérumhoz, vagy esszenciához, mintsem egy arctonikhoz. Állaguk is kicsit géles, tapintásuk pedig síkos. Táplálják, feszesítik, ránctalanítják, puhítják, hidratálják, ragyogóvá változtatják az arcbőrt.

Én mindenkit bíztatok az arctejes és tonikos napi kétszeri letisztításra. Volt, aki ezután azt mondta „hát ezt az arctisztítást nagyon könnyű megszokni, mert annyira jó!”.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük