Blog

Szépség, jól ápoltság, belső harmónia

Szépség, jól ápoltság, belső harmónia

Nemcsak szebbek lesznek, a kisugárzásuk is megváltozik Dr. Lőrinczné Buzás Zsuzsa mester és szakkozmetikus szakmai hitvallása.

Unokabátyja fodrász volt, és amikor egy napot nála tölthetett az üzletben, ahol kozmetika is volt, annyira megtetszett neki ez a szakma, a sok szép tégely, a krémek, az illatok, hogy ettől kezdve inkább kozmetikusnak készült. Később, a Kék Duna Fodrász Szövetkezet tanműhelyében tanulta meg a szakmai gyakorlat csínját-bínját Elli nénitől, aki nagy odaadással tanította. A Dallos Ida Szakmunkás képzőben az elméleti részt sajátította el: laborgyakorlat, kémia, anyagismeret. Akkoriban még nem voltak kozmetikai világcégek Magyarországon, a kozmetikusok saját maguk készítették a krémeket, arctejeket, tonikokat és pakolásokat, így amit ott tanultak, elengedhetetlenné vált későbbi munkájuk során.

Három, szakmában eltöltött év után szakvizsgát tett, mesterkozmetikus lett. A Zsuzsi Kozmetika 1979-ben egy huszonöt négyzetméteres, bérelt helyiségben kezdte pályafutását Székesfehérváron. Zsuzsa két évre rá kezdett el tanítani. Ahogy anno Elli néni tanította neki, úgy adta tovább tudását a tanítványainak. Természetesen saját magát is folyamatosan képezte a kozmetikus kongresszusokon, szakmai vasárnapokon, szakújságokból és a szépség fővárosában, Párizsban is.

Tetszett, hogy egy tornacipős lány lépett be hozzám tanulni, két év múlva a tanulóm már, mint egy kedves, elegáns, vonzó nő lépett ki az ajtón, megszépülve, és az intelligens közösségi viselkedést megtanulva nagyobb eséllyel válhatott sikeressé. Egyrészt kozmetikus lett, másrészt látott egy pozitív példát. Mi a nők megszépítésével foglalkozunk, ebben az is benne van, hogy maga a szépítő, hogy jelenik meg – meséli a mesterkozmetikus.

2010 óta a Budai út 316. szám alatti jellegzetes épületben, a Budai Egészségcentrumban várja vendégeit. Pro-aging, anti-aging centrummá varázsolta üzletét, ahol gazdag hatóanyagokkal, professzionális eszközökkel veszi fel a harcot az öregedés ellen, megelőzve, finomítva és késleltetve az évek múlásával kialakult elváltozásokat. Vendégei kezelését bőr diagnózissal kezdi, majd otthoni bőrápolási tanácsokkal látja el őket.

Zsuzsa másik nagy szerelme a sminkelés, sminktanácsadást is vállal, régebben pedig sminkversenyeken is részt vett. – Ahogy változik a vendégeim életkora, változik a smink is. Máshogy kell a szájakat és a szemeket festeni, amelyeken már kicsike kis ráncok lehetnek, a szemhéj pedig kissé meglazul. Ez tanulható: a fél orcát én sminkelem, a másikat viszont a vendég. Szeretem, ahogy magukra találnak azok a hölgyek, akik eddig vagy rosszul, vagy egyáltalán nem sminkeltek – teszi hozzá Zsuzsa, a mesterkozmetikus.

A vendégek kérhetnek szemránc kezelést, arc-, nyak-, és dekoltázsápolást, máj-, és pigmentfolt halványítást, bőrápolást és fiatalítást. De nem feledkezhetünk meg a kezek ápolásáról, valamint a tartós szőrtelenítésről és a seprûvéna halványításáról sem, amit IPL géppel végez. Most, a téli időszakban a rádió – frekvenciás bőrfiatalítás a legkedveltebb eljárás, a dermabráziós bőrcsiszolás mellett. Mindezt elérhetik Zsuzsa szépség – mennyországában, ahonnan a hölgyek ápolt arcbőrrel, megszépülve, gyönyörű sminkkel távoznak. Meg egy kicsit átszellemülve és megfiatalodva is…

Kezelések közben a hölgyek szebbé és vonzóbbá válnak, ezáltal a kisugárzásuk is megváltozik, egyszerűen magabiztosabbak lesznek. Számtalan olyan vendége van, akik azt mondják, a kozmetikában eltöltött idő, hetük csúcspontja. Nem véletlenül, hisz kellemes, lágy zene, exkluzív környezet, a legmodernebb géppark, és Zsuzsa sugárzó kedvessége fogadja őket.

A cikk a Prémium magazin 2015 tavaszi számában jelent meg

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük