Blog

Már nyáron is harcolhatunk a napfoltok ellen

Már nyáron is harcolhatunk a napfoltok ellen

Naponta halljuk látjuk, olvassuk a figyelmeztető intelmeket a napozás káros hatásairól. Viszont azt is tudjuk, hogy napsugárzás nélkül nem lenne élet.

A napozást igenis lehet élvezni, s mellette egészségesnek maradni, persze néhány igen fontos szabály betartásával. Sőt, a nap igen előnyös lehet: elősegíti a sejtek növekedését, tehát hámképző hatású. Serkenti a haj és köröm növekedését, így regeneráló hatású. Anyagcsere fokozó, azaz javítja a problémás vegyes bőr állapotát. Aktiválja a szervezet védekezési rendszerét. Ha mégis túlzásba vittük, kövessük Lőrinczné Buzás Zsuzsa kozmetikusmester és anti-aging perapeuta tanácsait. Sajnos a napnak, jótékony hatási mellett hátrányos hatásai is vannak: szárítja, tálszárítja, ráncosítja és öregíti a bőrt. Megvastagítja a hám szarurétegét és kiterjedt májfoltok alakulhatnak ki.

Ezekre a bőrproblémákra a kozmetikában a nyáron a legalkalmasabbak a hűsítő, nyugtató, hidratáló és bőrhalványító kezelések – javasolja a kozmetikusmester. Nem ritka ilyenkor nyár vége felé a májfoltos, napégett, száraz bőr sem, amelyre – korábbi gyakorlattal ellentétben, a modern technológiáknak köszönhetően – már most alkalmazhatók a halványító, hidratáló kezelések. A fehérítő kezelések fontos része a gyümölcssavas hámlasztás, amelyet már nyáron is végezhetünk. Kifejlesztették ugyanis a soft-kémiai hámlasztásokat, melyek nem teszik fényérzékennyé a bőrt. Ezek kombinált hámlasztók, tartalmaznak tejsavat, mely gátolja a festékképzést, és fehérítő hatású citromsavat, valamint C-vitamint.

Az otthoni ápoláshoz nappalra 20-50 SPS fényvédő arckrémeket szükséges használni, éjszakára pedig fehérítő krémet. Ez az ápolás a teljes nyári időszakra vonatkozik.

A kozmetikai ápolás arra is lehetőséget ad, hogy gyönyörűen elfedjük a foltjainkat alapozóval. Az úgynevezett kamuflázs technika és a hozzá tartozó alapozók rengeteg pigmentet tartalmaznak, ezért kiválóan elfedik a bőrhibákat. A nappali krém alkalmazása után felvisszük a bőr színéhez kiválasztott alapozót, majd egy fixáló púderrel rögzítjük azt. Ezután egy ragyogó egyenletes kopás és vízálló egész nap hidratáló sminket kapunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük