Blog

A nyomkodásnak vége

A nyomkodásnak vége

A fiatalok több mint 80 százaléka szenved problémás, pattanásos bőrtől. Az esetek többségében azonban ez a probléma felnőtt korban is fennáll.

– A kozmetikában számtalan lehetőség van a problémák megoldására. Ilyen például a gyümölcssavas hámlasztás, melyet a kozmetikában 40 százalékos oldattal is végezhetünk. Aztán az enzimes hámoldó bőrradírok, melyek a papaja és az ananász fehérjebontó enzimjeit tartalmazzák – árulja el Lőrinczné Buzás Zsuzsa kozmetikus mester -, anti-aging terapauta, majd hozzáteszi: – A legmélyebb mechanikai bőrradír a dermabrázió. Ilyenkor aluminium-oxid kristályokkal hántjuk le a megvastagodott bőr felső rétegét. A legkorszerűbb kezelések azonban a fényterápiás eljárások.

blog1

Pattanással nem csak a tinédzserek küzdenek, jó példa erre a kozmetikus mester vendége, Csilla is,  akinek többek közt piros fénnyel csökkentik a gyulladásos folyamatokat a bőrén. (Fotó: a szerző)

Ilyen a piros és kék fény pulzáló kombinációját alkalmazó pattanások kezelésére kifejlesztett kép. A kék fény elpusztítja a gyulladást okozó baktériumokat, a piros pedig gyulladás csökkentő hatású – magyarázza a szakember, miközben a pattanásokkal küzdő Csilla bőrét kezeli. A bőr állapota eredményes a kezelés az IPL, valamint a hideg lézer kezelés. Ezt a bőrgyógyászatban is alkalmazzák fekélyes sebek gyógyítására.

blog2

Dr. Lőrinczné Buzás Zsuzsa szerint ma már nem szükséges a nyomkodásos pattanáskezelés.

– Tehát a nyomkodásos tisztító kezeléseket felváltották a korszerű hatékony gépek – mondja a kozmetikus mester, aki szerint mi magunk is sokat tehetünk a bőrproblémák javítására, például az étkezés terén: – A lencsében és zabpehelyben is megtalálható cink nagyon jó gyógyító hatású a pattanások ellen, de jól segíthet a teljes kiörlésű gabonákban megtalálható E-vitamin és szelén is. Továbbá az otthoni helyes bőrápolás fontos. Bőrtípushoz illő arclemosó és tonik, nem olajos hidratáló, éjszakára gyógyító paszta, nappalra pedig antiszeptikus anyagokat is tartalmazó alapozó, korrektor jöhet.

S. Töttő Rita

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük